Architektka Mirka Gašparová z Compass Architekti pri výbere svietidiel do bytov v Metropolise premýšľala o každom detaile. Nešlo len o praktické osvetlenie miestností, ale aj o to, ako svetlá dokážu umocniť atmosféru a štýl interiéru. Vďaka tomu byty pôsobia moderne a sofistikovane, pričom svetlo vytvára ten správny pocit pohodlia a elegancie.
 

 


Minimalizmus a čistota tvarov

Jedným z dominantných trendov interiérového dizajnu v roku 2024 je minimalizmu, a to sa odráža aj na dizajne svietidiel. Metropolis sa môže pochváliť svietidlami s čistými líniami, ktoré svojou nenápadnou eleganciou podporujú moderný a vzdušný vzhľad priestoru.

„Svetlá, ktoré som vybrala do vzorových bytov, sú jednoduché, ale majú výrazné tvary. Ich funkčnosť je samozrejmosťou, ale zároveň vnášajú do priestoru jedinečný dizajnový prvok," vysvetľuje Mirka Gašparová.
 


Mäkkosť svetla pre dokonalý pocit

V Metropolise je použité mäkké a rozptýlené svetlo, ktoré rovnomerne osvetľuje miestnosti a eliminuje ostré tiene. To zvyšuje pohodlie v interiéri a vytvára príjemnú atmosféru. Osvetlenie teda bolo navrhnuté s dôrazom nielen na funkčnosť, ale aj estetiku. Rovnako dôkladne pristupovali architekti celého projektu Metropolis aj k osvetleniu spoločných priestorov.
 


Diskrétne a funkčné osvetlenie spoločných priestorov

Na chodbách vedúcich k bytom bolo použité nenápadné, ale veľmi účinné svetlo. Svetelné zdroje sú elegantne integrované do stropu a steny, čím vytvárajú čistý a moderný vzhľad chodieb. Toto riešenie zabezpečuje rovnomerné osvetlenie, ktoré napomáha k lepšej orientácii obyvateľov a návštevníkov, a zároveň vytvára pocit bezpečia.