Vysokokvalitné konštrukčné riešenia
Pri výstavbe bol použitý monolitický železobetónový systém, ktorý garantuje stabilitu a vysokú odolnosť. Základová doska a suterénne konštrukcie sú vyhotovené z vodonepriepustných materiálov, ktoré eliminujú riziko vlhkostných problémov a zabezpečujú dlhú životnosť budovy.
 


Fasáda znižujúca energetickú náročnosť
Moderná prevetrávaná fasáda efektívne reguluje vnútornú teplotu počas celého roka, čím znižuje potrebu dodatočného vykurovania a chladenia. Vzduchová medzera umožňuje lepšiu cirkuláciu vzduchu, a tým udržiava optimálne klimatické podmienky v interiéri.
 
Efektívne riešenia vykurovania a chladenia
V projekte je využitý jedinečný systém stropného vykurovania a chladenia, ktorý minimalizuje spotrebu energie. Sálavý spôsob vykurovania a chladenia eliminuje vznik prievanu a prispieva k rovnomernej teplote v celom byte.



 

Individuálna rekuperácia
Každý byt je vybavený individuálnym vetracím systémom s rekuperáciou, ktorý zaisťuje čerstvý vzduch bez energetických strát. Takéto riešenie zlepšuje vnútorné prostredie a umožňuje efektívne regulovať spotrebu energie podľa aktuálnej potreby.
 
Udržateľnosť a dlhá životnosť
Všetky použité materiály boli starostlivo vybrané s dôrazom na trvácnosť a nízku náročnosť na údržbu. Podlahy a povrchové úpravy ponúkajú dlhodobú estetiku a odolnosť, čím znižujú potrebu častých rekonštrukcií.



 

Inteligentné technológie pre pohodlie
Moderné technológie umožňujú jednoduché riadenie kúrenia a chladenia prostredníctvom smartfónu. Obyvatelia môžu efektívne regulovať vnútornú klímu aj na diaľku a prispôsobovať ju svojmu harmonogramu.

Projekt Metropolis predstavuje výnimočné spojenie funkčnosti a estetiky, ktoré ponúka nielen nadštandardné bývanie, ale aj dlhodobú úsporu nákladov pre všetkých svojich rezidentov.